пятница, 13 февраля 2015 г.

Підвищуються тарифи? Є можливість отримати компенсацію

01 липня 2014 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України № 83 від 05.04.2014 року «Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги».
Постановою затверджено Порядок «Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги».
Право на компенсацію матимуть сімї із сукупним доходом,  меншим за прожитковий мінімум для цієї сім’ї. До складу сімї включаються особи, які зареєстровані у житловому приміщені.
Розмір компенсації  - це різниця вартості комунальних послуг (в тому числі послуги з централізоване опалення) між новими та старими цінами та тарифами

Порядок отримання компенсації:
1)   Заявник звертається до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації з заявою. До заяви додається:
-  довідка про склад зареєстрованих у житловому приміщенні осіб;
-  довідка про доходи членів сімї.
2) Орган соціального захисту населення здійснює розрахунок компенсації та перераховує її на особовий рахунок заявника на підприємстві, що надає послуги.
3)   Інформація заявнику про призначення компенсації, її розмір та термін дій надається управлінням соціального захисту населення.

Звертаємо Вашу увагу, що п. 14 Порядку передбачено припинення надання компенсації в разі наявності боргу за спожиті комунальні послуги.

Комментариев нет:

Отправить комментарий